9 forslag til aktiviteter i Børnehaven
(af Zippy)

Lego ~ duplo klodser for børn under 3 år (Vi har bygget templer, familie huse o. lign. endog et hundehus)

Træklodser Sæt klodserne ovenpå hinanden og lad bygningen falde. Byg huse og gårde....

Plastik dyr bruges til lektier om skabelsen. Noa, Jonas o. lign

Pulespil brugte (sæt nr. bagpå brikkerne F.eks. A-1,A-2. Dette vil gøre det lettere for dig selv, når du skal samle spillene. Du kan også bruge en farvekode, så du kan se hvilke spil der hører sammen.

Prøv at gøre det til en regel at børnenes eget legetøj bliver hos
Legetøj kan skabe splid, når børnene skændes om det. Du har råderet over legetøjet i Primary, det gør det lettere-

Blød bold .... bruges i spil og til at trille. (INGEN KAST!!!) Det er svært for børnene at forstå at de må kaste på tidspunkt og ikke et andet. Senere er et barn måske ikke beredt, og så går det galt.

Malertape på gulvet til spil
På gulvtæppet kan du lave en spilleplade af malertape. Det ødelægger ikke gulvtæppet. Kast derpå med en ærtepose eller lign.

Løve eller bjørnejagt En gang brugte jeg et gammelt tæppe, og lavede en hule. Indeni hulen var der gemt nogle “ostepops” (chips). Jeg havde lagt et spor ud (af fodtrin) på gulvtæppet. De måtte krydse en flod (et stykke blåt karton) og gå på tåspidser igennem en skov af træer (få dem til at gå på tæer) under en bro (nogle stole sat sammen, som de kravler under) over en bro (igen nogle stole sat sammen, som de skal gå på). Da de nåede hulen, måtte de tage godbidderne.... vi var så på skovtur.

Jeg har brugt de aktiviteter som passer til lektien Prøv at få børnene til at tænke i retningen af det du underviser dem i. Jo længere du har deres opmærksomhed, jo længere kan du undervise dem.