Million Blessings CSMP 2002 review
(Natalie Houston)

I thought of having 8 question per game. 
I am going to call up 4 children at a time and have them face the chalk board.
I thought of asking them questions like "Put this song in the correct order", and give them lines that are mixed up and have them put them in the correct order. 
This will be for the "fastest finger questions", like in the show.
Who ever wins this will get to move on to play the actual game. 

I think I will let them use the following for helps:
1. Poll the Primary   
2. Ask a friend/teacher   
3. 50/50. 

I thought of singing a song between each game. 
This maybe able to stretch out to a couple of weeks worth of sharing time. 


1.  "Who shall stand in his holy place?  He that hath clean hands, and a pure _________"(Psalm 24:3-4)

A. Mind
B. Heart
C.  Spirit     
D. Countenance

2.   "And I will give unto thee the keys of the_________  ___  ________: and whatsoever thou shalt bind on earth shall be bound in heaven" (Matthew 16:19)
A. Priesthood of God
B. Kingdom of Heaven
C. Gospel in Action
D.      Treasures of Heaven

3.   "Establish a house, even a house of prayer, a house of fasting , a house of faith, a house of learning, a house of glory , a house of order, a house of _______. (D&C 88:119)
A. God          
B. Love
C.  Peace      
D. Togetherness

4.   "And, if you keep my commandments  and endure to the end you shall have _______  _____, which gift is the greatest of all the gifts of God" (D&C 14:7)
A. Friends Forever
B. Endless Peace
C. Eternal Life
D. Blessings Galore

5.   Know ye not that ye are the temple of God, and that the Spirit of God dwelleth in you?...For the temple of God is _____, which temple ye are" (1 Corinthians 3:16-17)
A. Clean
B. Beautiful
C.  Glorious
D. Holy

6. "I ________ you, all ye my saints, to build a house unto me"  (D&C 124:31)
A. Ask
B. Command
C. Beg
D. Want

7.   And many nations shall come, and say, Come, and let us go up to the _________ of the Lord,...and he will  teach us of his ways, and we will walk in his paths" (Micah 4:2)
A. Castle
B. Hill Top
C.  Mountain
D. Place

8.   "And he shall turn the heart of the fathers to the children, and the heart of the children to their   _______.(Malachi 4:6)
A.   Mothers
B.   Grandparents
C.   Fathers
D.   Teachers

9. He that hath my commandments, and _______ them, he it is that loveth me" (John 14:21)
A. Keepeth
B. Breaketh
C.  Hideth
D. Forgeteth

10. An agreement or a promise between Heavenly Father and His children.
A. Contract
B. Covenant
C. Arrangement
D. Endowment

11. To give a completed temple to the Lord as His house.  This is done in a special prayer.
A. Completion
B. Dedicate
C. Closing
D. Blessing

12. A sacred religious act that is essential to exaltation in the kingdom of God.
A. Service
B. Prayer
C. Ordinance
D. Fasting

13.   A spiritual gift or sacred ordinance given to worthy members in the temple.  This includes instructions we must receive to return to Heavenly Father: it reviews the purpose of  life, the mission and Atonement of Jesus Christ, and Heavenly Father's plan for His children.
A. Holy Ghost
B. Endowment
C. Blessing
D. Recommend

14.   A certificate that identifies a member of the Church as worthy to enter a dedicated temple.
A.  GIA Award
B. Duty to God
C. Recommend
D. Diploma

15. A sacred ceremony that provides the way for families to be together forever.
A. Marriage 
B. Court of Honor
C. Sacrament
D. Sealing Meeting

16.   Before I enter a dedicated temple, I must..
A.   Be 19
B.  Have a Recommend
C. Be Perfect
D.  Brush my Teeth

17. Through the Blessings of the  temple, my family can be together.
A. Sometimes
B. Never
C. Forever
D.  When they want to be

18. When the Savior comes to earth, He often comes to a...
A. A Mountain
B.  A Church House
C. A Temple
D.  Your House

19. The temple is a house of.
A. Learning and inspiration
B. Singing and Rejoicing
C. Laughter
D  Crying

20. I will only listen to music that ...
A.. Has a good beat
B.  My friends listen to
C. Is pleasing to my  Heavenly Father
D.  Is Loud

21. Temples are a sign of....
A. Beauty
B. The latter days
C. The true church.
D.  Good Craftsmanship

22. Members of the Church today make _________ to go to the temple
A. Plans
B.  Arrangements
C. Sacrifices
D.  Money

23. After we receive our own endowments, we go to the temple and do work for...
A. Ourselves
B. Our Children
C. The Dead 
D. Our Friends

24. One way I can prepare to go to the temple is...
A. Do good in School
B.  Work Hard
C. Pay my tithing
D.  Brush my Teeth

25. My testimony will grow as I ..
A. Watch T.V.
B. Eat Good Food
C. Study the scriptures
D. Tell Jokes

26. Listen to the following song.  The title of this song is..
A. I Love to See The Temple
B.  Families Can Be Together forever
C. I'm Trying to Be Like Jesus
D.  I Will Follow God's Plan

27. Listen to the following song.  The  title of this song is..
A. I Love to See The Temple
B.  The Lord Gave Me a Temple
C. On Holy Ground
D.  The Spirit of God

28. Listen to the following song.  The title of this song is..
A. Truth from Elijah
B.  Family History - I Am Doing It
C. I'm Trying to Be Like Jesus
D.  I Will Follow God's Plan

29. Listen to the following song. The title of this song is..
A. I Love to See The Temple
B.  Families Can Be Together  Forever
C. On Holy Ground
D.  The Spirit of God

30. Listen to the following song.  The title of this song is..
A. I Love to See The Temple
B.  Families Can Be Together  Forever
C. I'm Trying to Be Like Jesus
D.  The Spirit of God

31. Listen to the following song. The title of this song is..
A. The Hearts of the Children
B.  The Lord Gave Me a Temple
C.  On Holy Ground
D.  The Spirit of God

32.  What temple site had to be cleared of hundreds of rattlesnakes before construction could commence?
A. St. George, Utah
B. Manti, Utah
C. Los Angelos, California
D. Stockholm Sweden

33.  What temple was once painted a pale green so that it would better match the surrounding vegetation?
A. Laie Hawaii
B. Washington D.C.
C. Idaho Falls Idaho
D. Suva Fiji

34.  What temple's original tower was struck with lightning and burned to its base but later rebuilt taller in better proportion with the building?
A. Salt Lake City, Utah
B. St. George, Utah
C. Boise, Idaho
D. Portland, Oregon

35.  What temple took 40 years to build?
A. St. George, Utah
B. Salt Lake City, Utah
C. Washington D.C.
D. Honk Kong

36.  What is the only modern-day temple to have been completely destroyed
and rebuilt?
A. St. George, Utah
B. Nauvoo Illinois
C. Los Angeles California
D. Logan, Utah

37.  Which of the following is the St. George, Utah temple?
A.  Picture
B.  Picture
C.  Picture
D.  Picture

38.  Which of the following is the Salt Lake temple?
A.  Picture
B.  Picture
C.  Picture
D.  Picture

39.   Which of the following is the Vernal, Utah temple?
A.  Picture
B.  Picture
C.  Picture
D.  Picture

40.  Which of the following is the Hong Kong China  temple?
A.  Picture
B.  Picture
C.  Picture
D.  Picture

Answer Key:

1 - B    21 - C
2 - B    22 - C
3 - A    23 - C
4 - C    24 - C
5 - D    25 - C
6 - B    26 - A
7 - C    27 - C
8 - C    28 - D
9 - A    29 - B
10 - B   30 - C
11 - B   31 - A
12 - C   32 - B
13 - B   33 - A
14 - C   34 - B
15 - D   35 - B
16 - B   36 - B
17 - C   37 - A
18 - C   38 - C
19 - A   39 - A
20 - C   40 - B