Rabarberkage - fedtfattig
ukendt

70 g olie-margarine
130 g kvark eller fromage blanc
180 g sukker
3 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
500 g rabarber
4 spsk sukker1 spsk kartoffelmel

  1. Olie-margarine, kvark og sukker piskes til sukkeret er smeltet
  2. Æggene piskes i et af gangen
  3. Hvedemel og bagepulver blandes og vendes i dejen
  4. Dejen hældes i en smurt springform eller en stor tærteform
  5. Rabarberne vaskes godt og skæres i skiver på ca. 1 cm
  6. Sukker og kartoffelmel blandes og rabarberne vendes heri
  7. Rabarberne fordeles over dejen
  8. Kagen bages ved 175 grader ca. 1 time nederst i ovnen
  9. Fromage blanc røres med vanille og sukker og serveres til

Vanillecreme:
½ l Fromage blanc
2 spsk vanillesukker
4-6 tsk sukker