Jule~klædet
(Ukendt forfatter)

Igennem årene er håndklædet blevet brugt til mange ting:

Kvinder: Når hun bager eller gør rent har hun altid et klæde i nærheden. Som nybagt mor, holder hun barnet tæt til sit hjerte, i tryghed, svøbt i et klæde. Når barnet vokset, får klædet en ny betydning, det bliver brugt som en kold kompres på en feberhed pande.

Det bruges til at rense sår og tørre tårer. Det er en del af at leve og vokse.

Landmanden/atleten: bruger den til at svale sin pande i dagens hede, atleten under hård kamp. Begge gør de deres arbejde og bruger klædet til at tørrer sveden af panden.

Soldaten: bruger klædet på slagmarken når han har brug for styrke og kraft til sin sjæl. Han bruger klædet når han knæler ved siden af faldne kammerater, forbinder deres sår og stander det værdifulde flod af livgivende blod.

Dette er blot et par af de stedet hvor klædet bliver brugt ~ der er mange flere, men en træder dog frem over dem alle: stærk og gribende.

Symbolikken heri begynder på en gang både dybsindig og enkel: for over 2000 år siden, tog en syndfri mand et almindeligt klæde, knælte i ydmyghed for disciplene og rensede deres fødder og sjæle.

Mit ønske er at du må tage dette Jule~klæde til dig på samme måde.

Som udtryk for min taknemmelighed for sin tjeneste og kærlige opofrelse. Som tak for den måde hvorpå du løfter dine medmennesker ~ hans brødre og søstre, som Ham gav liv, da han døde på højen, for tre dage senere at opstå og leve for evigt.