Ideer til opmærksomhedsfangere ved sangundervisning. 
(Ideer fundet på internettet)

”Hjælp mor med at bage en æbletærte”

Medbring en stor skål fyldt med æbler (m. sange på), 1 forklæde, 1 springform, 1 barneforklæde og 1 træske. Tag forklædet på. Lad børnene skiftes til at trække et æble, lægge det i en springform, og derpå tage et forklæde på. Med en træske dirigerer de nu den sang der stod på æblet de trak.

”Hjælp mor med at lægge tøj på plads”

Medbring en kurv med babytøj (fastgør en lille lap papir til hvert enkelt stykke tøj, hvorpå du skriver en sang); nogle tøjklemmer (på hvilke du skriver hvordan sangen skal synes); en tøjsnor (som du evt. hænger tværs hen over tavlen). Børnene skiftes til at trække et stykke babytøj og en tøjklemme. Tøjet hænges på tøjsnoren, og sangen synges som anvist på tøjklemmen.

”Nyn din ynglings sang”

Lad et barn komme frem og nynne sin ynglings sang (brug en mikrofon, ellers kan det være svært at høre). Når sangen bliver gættet, synges den.

”Hvad er nøgleordet”

Læg nogle stykker papir ned i en dåse/glas/æske eller hvad du måtte have lyst til. Børnene skiftes til at trække et stykke papir, læse hvad der står, og prøve at gætte til hvilken sang ”nøgleordet” kan bruges. Brug ord som: ”bøn”; ”Jesus Kristus”, ”Johannes Døberen”, ”Helligånden”, ”Familie”, ”Befalinger”.... disse ord kan bruges til flere forskellige sange. En variation kan være, at fortælle at det er en bestemt sang de skal gætte, og så lade alle nøgleord være til denne sang.

”Lyskontakt”

Lad et barn tænde og slukke lyset medens sangen synges. ”Tændt” betyder at der skal synges, ”slukket” betyder at kun musikken skal spille.

”Blomster”

Medbring nogle kartonblomster sat fast på en blomsterpind. Bag på ”blomsterne” skriver de sange der skal synes. Lad et barn komme frem og ”plukke” en blomst.

”Syng kun 2. vers”

Denne sangøvelse går ud på at tage forskellige sange, undlade 1. vers (som nok de fleste kender) og kun syge 2- ???vers.