Håndklædet

(ukendt forfatter)


 

Ved første øjesyn tænker man måske: “Fint! Endnu et håndklæde, hvad skal jeg med den”.

Har du nogensinde tænkt på, at for over 1000 år siden, blev håndklædet brugt til ikke kun at tørre hænder og ansigt i? Det tjente mange andre formål.

F. eks: moderen tørrede tårer fra det lille barns ansigt for at linde de psykiske så vel som de fysiske sår. Kvinden i hjemmet tørrer sine hænder når hun går fra opgave til opgave; den trætte vandrer tørrer sin svedige pande.

Kan du huske en aften i en ydmyg stald for mange år siden? Maria, var sikkert fyldt med undren, da hun kærligt svøbte det lille Jesus barn i et klæde.

Måske den mest vigtige af dem alle, var da en syndfri mand med et almindeligt klæde, knælte i ydmyghed for sine disciple og rensede deres fødder og sjæle kun timer før han selv blev korsfæstet.

Ja, klædet er en praktisk lille ting der kan bruges til mange formål, men den har også en dyb symbolik når man ser den som led i Frelserens uselviske arbejde og venlighed overfor hans medmennesker.

Tag mod dette klæde, og vid at det er givet med kærlighed og taknemmelighed for det arbejde som du udfører på Frelserens vegne.